Een stukje pizza techniek & geschiedenis

Wij leren u pizza maken. Het begint met een goede bodem. U maakt kennis met de verschillende bereiding technieken. En een stukje pizza eten is lekker en een stukje geschiedenis is leuk om te weten. Kortom een gezellige pizza workshop voor vrienden, familie en collega’s.

In 1889 werd Raffaele Esposito, de beroemdste pizzaiolo (=pizzamaker) van Napels, uitgenodigd door de toenmalige koning van Italië Umberto I en zijn vrouw Margaretha om zijn specialiteiten ten paleize te bereiden. Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij onder andere een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum: de kleuren die corresponderen met de vlag van het in 1861 opgerichte koninkrijk Italië. Deze pizza viel bij de koningin het meest in de smaak, en hij werd daarom door de maker dan ook pizza Margherita gedoopt. Deze pizza zette de standaard voor alle pizza’s